Share

 

 

Ωραίες οι μαρμελάδες αλλά για να τις διατηρήσουμε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πρέπει να τις τοποθετούμε άμεσα σε βάζα που έχουμε αποστειρώσει. Είναι μία διαδικασία που μας επιτρέπει να διατηρήσουμε τη σπιτική μας μαρμελάδα ακόμα και δύο χρόνια.


Οταν όμως το βάζο ανοιχτεί, θα πρέπει από εκεί και μετά να διατηρηθεί στο ψυγείο. Πλένουμε λοιπόν πολύ καλά τα βάζα με ζεστό νερό, τα τοποθετούμε ανάποδα επάνω σε μία πετσέτα και τα βάζουμε (μαζί με την πετσέτα) στο φούρνο στους100° C για 15 λεπτά. Γεμίζουμε μέχρι επάνω με το γλυκό όταν και τα δύο βάζα είναι ακόμη ζεστά.
Τα κλείνουμε αμέσως ερμητικά και τα γυρίζουμε ανάποδα, δηλαδή το καπάκι να είναι προς τα κάτω. Τα αφήνουμε έτσι έως ότου κρυώσουν. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε πολύ καλή κονσερβοποίηση.


Χρόνος προετοιμασίας: 1 - 1,5 ώρα, Βάρος: 2 κιλά

Υλικά:


1.000 - 1.100 γρ. κυδώνια
700 γρ. νερό
1 κιλό ζάχαρη
90 γρ. χυμός λεμονιού
1 κλωναράκι βανίλιας


Διαδικασία:


Καθαρίζουμε τα κυδώνια. Αφαιρούμε τα κουκούτσια μαζί με το χονδρό μέρος της σάρκας . Κόβουμε τα κυδώνια σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το νερό .
Τα βράζουμε για 30 - 40 λεπτά περίπου έως ότου μαλακώσουν τα κυδώνια. Με ένα πιρούνι πολτοποιούμε τα κυδώνια μέσα στο ίδιο το νερό τους . Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λεμόνι και κλωναράκι βανίλιας που έχουμε σχίσει κάθετα στη μέση με ένα μαχαίρι ώστε οι σπόροι του να πέσουν μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Κατά διαστήματα ανακατεύουμε για να μην «πιάσει» το κυδώνι στον πάτο της κατσαρόλας και βράζουμε για 30 - 40 λεπτά περίπου έως ότου πάρει ωραίο χρώμα και δέσει η μαρμελάδα. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα, βάζοντας και ένα κομμάτι από το κλωναράκι βανίλιας.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 

 

Tέσσερα είναι τα μυστικά για να πετύχετε τέλειο ψήσιμο στο κοτόπουλο και να μη στεγνώσει: ΅ Aφήνετε τη σχάρα να κάψει καλά. ΅ Γυρίζετε τα κομμάτια με λεπίδα και δεν τα τρυπάτε με πιρούνι. ΅ Δεν τα ραντίζετε με λεμόνι κατά τη διάρκεια του ψησίματος, γιατί σκληραίνει το κρέας. ΅ Δεν τα αλατίζετε ποτέ πριν το ψήσιμο, γιατί το αλάτι στεγνώνει το κρέας, επειδή απορροφά τους χυμούς του.

 

 

 

Η Pina Colada μπορεί να ανατρέψει την κλίμακα θερμίδες σε 650 θερμίδες σε μία μερίδα.