Share

 

 

Υλικά 

1. 500 γρ. σπόροι σταριού ( ή το ανάλογο φύτρο ) 

 

Προετοιμασία

Τοποθετούμε τους σπόρους σε συσκευή παραγωγής φύτρου ή όπου αλλού μπορούμε να τούς κάνουμε να φυτρώσουν 

Μαζεύουμε όταν φτάσει σε ύψος 1-2 πόντων.

Ιδανικά περνάμε το φύτρο από μηχανικό πολτοποιητή χειρός(κάτι σαν τις παλιές χειροκίνητες μηχανές κιμά)

Εναλλακτικά βάζουμε στο μπλέντερ όλη την ποσότητα των φύτρων και το χτυπάμε έτσι ώστε να γίνει σα ζύμη.

Τοποθετούμε το μίγμα σ' ένα ταψί με πάχος 1 εκατοστά ή εναλλακτικά φτάχνουμε μικρά πιτάκια.

 Το ψωμί των εσσαίων είναι το πιο υγιεινό ψωμί που μπορείτε να φτίαξετε.

Σαν τροφή είναι περισσότερο Υin από όλα τα άλλα ψωμιά.

Ψήσιμο

Ψήνουμε το μίγμα στους 50°C για 7-8 ώρες ή στούς 80°C για 3-4 ώρες. Ουσιαστικά έχουμε περισσότερο αφυδάτωση παρά ψήσιμο.

Μπορούμε αν θέλουμε για πιο γρήγορα να ψήσουμε στους 150°C, οπότε το ψωμί θα είναι έτοιμο σε 35 λεπτά

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι σε αυτή την θερμοκρασία καταστρέφονται αρκετές ουσίες του ψωμιού. 

Στις χαμηλές θερμοκρασίες το ταψί είναι καλό να τοποθετείται στον πάτο του φούρνου ώστε να ψήνεται καλά και η κάτω μεριά. 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 

 

Αν οι σαρδέλες που ετοιμάζεστε να αγοράσετε έχουν μια κιτρινωπή ρίγα στα πλάγια, τότε να τις αποφύγετε. Δεν πρόκειται για κάποιο φυσικό χαρακτηριστικό τους. Αντίθετα, είναι σοβαρή ένδειξη ότι έχουν μείνει στο ιχθυοπωλείο περισσότερο καιρό από όσο πρέπει.