Share

 

 

Υλικά 

1. 500 γρ. σπόροι σταριού ( ή το ανάλογο φύτρο ) 

 

Προετοιμασία

Τοποθετούμε τους σπόρους σε συσκευή παραγωγής φύτρου ή όπου αλλού μπορούμε να τούς κάνουμε να φυτρώσουν 

Μαζεύουμε όταν φτάσει σε ύψος 1-2 πόντων.

Ιδανικά περνάμε το φύτρο από μηχανικό πολτοποιητή χειρός(κάτι σαν τις παλιές χειροκίνητες μηχανές κιμά)

Εναλλακτικά βάζουμε στο μπλέντερ όλη την ποσότητα των φύτρων και το χτυπάμε έτσι ώστε να γίνει σα ζύμη.

Τοποθετούμε το μίγμα σ' ένα ταψί με πάχος 1 εκατοστά ή εναλλακτικά φτάχνουμε μικρά πιτάκια.

 Το ψωμί των εσσαίων είναι το πιο υγιεινό ψωμί που μπορείτε να φτίαξετε.

Σαν τροφή είναι περισσότερο Υin από όλα τα άλλα ψωμιά.

Ψήσιμο

Ψήνουμε το μίγμα στους 50°C για 7-8 ώρες ή στούς 80°C για 3-4 ώρες. Ουσιαστικά έχουμε περισσότερο αφυδάτωση παρά ψήσιμο.

Μπορούμε αν θέλουμε για πιο γρήγορα να ψήσουμε στους 150°C, οπότε το ψωμί θα είναι έτοιμο σε 35 λεπτά

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι σε αυτή την θερμοκρασία καταστρέφονται αρκετές ουσίες του ψωμιού. 

Στις χαμηλές θερμοκρασίες το ταψί είναι καλό να τοποθετείται στον πάτο του φούρνου ώστε να ψήνεται καλά και η κάτω μεριά. 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 

 

Aν θέλετε να χρησιμοποιήσετε λιγότερη ζάχαρη στη σπιτική μαρμελάδα σας, ώστε να γίνει πιο υγιεινή και πιο διαιτητική, αλλά φοβάστε ότι δεν θα δέσει, μπορείτε μόλις ολοκληρώσετε την παρασκευή της να την αδειάσετε σε ένα ταψί και να τη βάλετε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Mε αυτό τον τρόπο, θα δέσει και θα αποκτήσει ωραίο χρώμα, αλλά και θα διατηρηθεί περισσότερο καιρό.

 

 

 

Υλικά: 

1/2 φλιτζάνι χυμός πορτοκάλι 

1/2 φλιτζάνι φράουλες